Superfönstret som stänger ute kylan
5 april, 2017

Med G&B:s energitäta PVC fönster sänker du dina värmekostnader

Kostnaden för värme rusar lätt iväg – trots moderna system.
Här är enkla knepet som kan spara 1000-lappar i vinter.
– Tyvärr är det alldeles för många som glömmer bort att byta fönster, säger Kalle Ivansson hos G&B Fönster.

Vilka fönster passar ditt hus?
– Villa
– Radhus
– Lägenhet

Bergvärme, luftvärme eller solvärme. De senaste åren har tusentals svenskar har bytt system för uppvärmning där hemma – och sparat stora pengar på köpet.
– De hade kunnat spara ännu mer om de samtidigt bytt fönster. Gamla och dåligt isolerade fönster släpper igenom väldigt mycket värme, pengar går ju förlorade. Efter taket är fönstren viktigast att isolera rätt

Kan spara 6 700 kronor
Enligt G&B Fönsters egna beräkningar, baserat på en standardvilla i Stockholm, kan man spara cirka 4500 kwH per år med dagens modernaste fönster. I reda pengar motsvarar det cirka 6 700 kronor med dagens elpriser.
– Våra premium-modeller Rehau Geneo och Nordic Design + är bland de bästa på marknaden. Det är en ny generation fönster med en helt ny typ av teknik som ger otrolig isolering.
Nedan tipsar Kalle Ivarsson vad du ska tänka på när du ska köpa nya fönster:

Mät
– Ta reda på hur stora dina fönster är innan du frågar pris. En del glömmer bort det och kommer in helt utan mått tyvärr.

Budget
– Beror lite på vilken typ av hus och vilken grad av investering som krävs. Du kan välja billigt och bra eller dyrt och jättebra.

Utseende
– Fönstret ska självklart passa in i ditt hus, ska det vara spröjsat eller inte? Vi hjälper gärna till med vår kompetens och tips.