Designa din egna altan
5 april, 2017
Superfönstret som stänger ute kylan
5 april, 2017

Bytte till plastfönster – sparade 4000 KR

Fönstren hade över 40 år på nacken och var rejält slitna. När Inge Johansson, 74, bytte till nya fönster från G&B Fönster blev det varmt hemma – och värmekostnaden rasade direkt.

– Vi sparar ungefär 4000 kronor om året, säger han.
När Inge Johansson byggde sin villa i Tingsryd var den toppmodern – då. Sedan inflyttningen 1964 har huset genomgått flera renoveringar, men fönstren har aldrig bytts.

– Jag och frugan var hos min kusin, han hade precis bytt till fönster från G&B och var supernöjd. Vi blev rätt imponerade och testade lite. Vi bestämde oss nästan för att göra samma sak, säger han. Sagt och gjort.
ROT sänkte kostnaden

Efter några samtal var de skräddarsydda fönsterna beställda hos G&B Fönster och hantverkare fixad. Tack vare ROT-avdraget sänktes också installationskostnaden.

– Vi bytte rubbet, alla fönster och altandörren. Allt gick jättesmidigt och vi är verkligen inte besvikna. Frugan är också glad, det är mycket enklare att putsa rutorna nu, haha.
Behagligt inne

Inge, som tidigare arbetat många år som fastighetsförmedlare, har inte bara renare rutor nuförtiden. Sedan fönsterbytet 2009 har innetemperaturen stigit till 23 grader – på köpet har Inge sparat sköna slantar.

– Absolut, vi har sänkt kostnaderna med flera tusen kronor, samtidigt har vi det väldigt behagligt. Jag skulle säga att det är minst 3-4000 kronor varje år. Investeringen kommer att betala av sig snabbt.